Lotus Elan en Esprit terug naar tekentafel

Lotus stelde in Parijs een hele reeks concepts voor. Dat was blijkbaar niet zulk een goed idee want het merk kreeg verschillende negatieve reacties over de wagens. Zo zouden bijvoorbeeld de Elan en Esprit te fel op elkaar lijken. Daarom stuurt Lotus beide ontwerpen terug naar Donato Coco. Hij is verantwoordelijk voor het design van de wagens en mag nu zorgen dat hij beide wagens van elkaar differentieert.

De motoren verschillen dan weer wel genoegd, de Elan krijgt een 4.0 V6 en 450 pk terwijl de Esprit het met een 50 V8 en 620 pk doet.

Ook de Elise concept mag terug naar de ontwikkelingsafdeling. Hier was de kritiek het hoge gewicht. De huidige generatie weegt slechts 876 kg, terwijl de voorgestelde concept car flirt met 1.100 kg leeggewicht.

Via: Topspeed

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Techno Patat 17:26
afbeelding van Techno Patat

@ollivier: gelijk heb je, maar in het echt vond ik ze toch wel ZEEEEER sterk op elkaar lijken, niet gewoon zelfde richting, eerder zelfde bodyparts :p! neemt niet weg dat het prachtige beestjes waren!

Techno Patat 18:25
afbeelding van Techno Patat

ik ook niet, ze waren zo mooi dat ik het hun vergaf, maar om een top model te kopen dat lijkt op de instapper? dacht het niet!

slk-sls is beetje zo, maar meer verschil!

een duidelijker verschil bij de lotus's kon geen kwaad :)!

Yvesw 19:45
afbeelding van Yvesw

Laat ze nog maar een jaartje of 2 op hun gouden eitjes broeden...
Wat ze presenteerden was inderdaad mooi en naar lotusnormen inderdaad zéér overweldigend. maar als je twee keer kijkt klopt het gewoon niet dat ze zo hard op elkaar lijken.
Eventjes de 3d-renders opendoen, een polygoon of twee anders zetten en het is in orde :p

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws