Cabrio concept: Chevrolet Mi-Ray

Vleugeldeuren en een vogelsilhouet in het interieur, dat is wat het eerste opvalt bij deze Mi-Ray concept car die Chevrolet op het Salon van Seoul voorstelt. De wagen werd ontwikkeld om het honderdjarig bestaan van het merk te vieren, al willen ze bij Chevrolet vooral vooruit kijken. Mi Ray is Koreaans voor 'toekomst'.

Ze kijken wel een beetje terug, want er zitten knipogen in naar de Corvair Super Spyder uit 1962 en de Monza SS uit 1963. Qua materialen zit er dan weer wat vernieuwend spul in. carbon vezel en CFRP (Carbon fiber reïnforced plastic) vormen de materialen voor de carrosserie. Vooraan vinden we dan de Chevrolet-snoet terug.

In het interieur vinden we geborsteld aluminium, natuurlijk leder witte stof en glanzend metalen oppervlakken terug. Chevrolet stelt dat het interieur van de Mi-Ray doet denken aan dat van een jet-fighter, al weten wij niet vanwaar Chevrolet een jet fighter geschiedenis zou hebben.

Onder de kap een 1.5 viercilinder turbomotor, geassisteerd door twee 15 kW sterke elektrische motoren. De 1.6 kWh sterke lithium ion batterij is centraal geplaatst en wordt bijgeladen door een regeneratief remsysteem. Chevrolet bouwde de mogelijkheid in om tussen voorwiel- en vierwielaandrijving te schakelen. Een DCT-versnellingsbak zorgt voor de overbrenging.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws