Belgische vloot Golf Blue-e-Motions in testfase

Volkswagen heeft vorige donderdag ook in België een setje Golf Blue-e-Motions gelanceerd bij wijze van test. Een aantal grote en groene bedrijven krijgen de kans om 10 exemplaren van de elektrische Golf te testen alvorens de wagen in 2013 gelanceerd wordt. Het gaat om Accenture, AKKA Benelux, Coca-Cola Enterprises, Colruyt, de Europese Commissie en Volkswagen Import zelf. Het is uiteraard de bedoeling dat zoveel mogelijk testkilometers worden afgelegd en de dagelijkse gebruiksomstandigheden zo gedetailleerd mogelijk geëvalueerd worden.

Volkswagen wil met de Golf Blue-e-Motion de elektrische auto van het nichesegment naar de populaire markt trekken. Elke testpersoon heeft een oplaadbox ter beschikking (laden gebeurt via het VW-logo op de neus) en kan de gegevens over het testvoertuig opvragen via een applicatie op de iPhone die meegeleverd werd met de testwagen. Ook kan vanop afstand het klimaat in de wagen worden ingesteld tijdens het laden.

De Golf Blue-e-Motion is al een tijdje in de testfase. Vorig jaar werden in Duitsland 80 testexemplaren verdeeld. De wagen beschikt over een 26,5 kWh sterke lithium-ion accu. Die zorgt voor een piekvermogen van 85 kw en 270 Nm. De kofferruimte ziet zijn volume dalen naar 237 liter, omdat een aantal accu-elementen verdeeld zijn over de overige kofferruimte. DeGolf Blue-e-Motion haalt een topsnelheid van 135 km/u, de 0-100 tijd bedraagt 11,8 seconden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws