Officieel: Subaru Impreza Sedan concept

subaru-impreza-sedan-concept_01

De Impreza is stilaan aan vervangen toe. Dat weten ze bij Subaru ook, want de opvolger staat eigenlijk al klaar in de coulissen. Tot die ten tonele verschijnt tonen ze nog deze Impreza Sedan concept die er geen twijfel over laat bestaan wat zijn doel is.

Stond er in Japan nog de Impreza 5-Door Concept, dan toont Subaru op het autosalon van Los Angeles de Impreza Sedan concept. Amerikanen lopen tenslotte warmer van de sedanvorm. Het verschil gaat hem trouwens verder dan de hatchback- of sedan-vormgeving, want qua designtaal valt er een verschil te merken tussen beide. Nu ja, deze Sedan toont alvast een stuk braver en - daardoor dus ook - een stuk meer productierijp aan.

subaru-impreza-sedan-concept

Wat we zien zou volgens Subaru alvast een stuk meer dynamiek moeten opwekken. Met dank aan de Hawk-eye koplampen en de al even diep uitgesneden achterlichten. Niet meteen zichtbaar maar wel belangrijk is dat de productieversie op een compleet nieuw modulair platform zal rijden dat doorheen het Subaru-gamma zal trekken. Eind volgend jaar wordt de nieuwe generatie Impreza verwacht (lees: het salon van Tokio 2016).

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws