Viert allen: Jeep Wrangler Salute viert 75 jaar Willy's

jeep-wrangler-75-salute_2

Iets meer dan 75 jaar geleden ontstond tijdens de Tweede Wereldoorlog de nood aan een voertuig dat kon worden ingezet op alle terrein. Willy's Jeep werd geboren. Na de oorlog vormde dit voertuig de basis voor het merk dat we nu als Jeep kennen.

Het was trouwens niet zo ingewikkeld om een eerbetoon aan die originele Willy's - Overland Jeeps te maken. Want in het Jeep-gamma zit nog steeds de Wrangler, die diep in zijn genen afstamt van deze oerjeep uit WOII. Het was dan ook alleen maar wat werk om de deuren te verwijderen en de B-stijlen weg te halen.


Olijfkleurige matgroene verf refereert naar het oermodel, net als de witte belettering. Achterop wordt een reservewiel gemonteerd, op de motorkap bevinden zich de sluitingen en stalen bumpers doen het gevoel van destijds weerkeren. Het geheel staat op 16 inch wielen met banden met specifiek profiel.

Ook binnenin word je naar de jaren 40 teruggekatapulteerd, met lage canvas stoelen. onder de kap wordt dan weer voor een redelijk moderne 3.6 V6 Pentastar motor gekozen, afgepast op een manuele zesversnellingsbak.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws