Te koop: straatlegale Porsche 935

Porsche 935

Als een oude Porsche 935 niet zeldzaam of uniek genoeg is, dan kan je altijd even kijken naar deze “one-off” straatlegale Porsche 935 met bijhorende geschiedenis. Vraagprijs: onbekend.

Vraag aan een Porsche-purist om zijn ideale droomgarage samen te stellen en de Porsche 935 zal wel ergens in dat lijstje staan. Voor Porsche is de 935 zo uniek en belangrijk dat ze een hommage van 77 wagens voor deze legende hebben gemaakt. De nieuwe Porsche 935 is –net zoals de oude- alleen toegelaten op het circuit, buiten deze dan!

Legende

Deze 935 is onderhanden genomen door Kremer Racing in opdracht van niet minder dan Walter Wolf, Formule-1 legende. Geschiedenis genoeg op naam van deze Porsche 935. Naast zijn verleden heeft hij ook de paarden die voor hem spreken. Ongeveer 740 stuks uit een 2.85-liter bi-turbo zescilinder worden op de baan gezet via een 4-traps manuele versnellingsbak.

Porsche 935

Verder staat deze wagen op speciaal ontwikkelde Goodyear-banden en is de carrosserie volledig opgetrokken uit kevlar. Ja, dat ding dat kogels kan tegenhouden. Het totale kostplaatje was toen 375.000 Duitse Mark. Veel geld maar het gaf hem één van de meest unieke wagens van toen met een topsnelheid van 338 km/u. Zoals hierboven al vermeld: de prijs is onbekend.

Porsche 935
Auteur: Auteur: Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws