Porsche introduceert "CO2-aflaten" voor klanten

Porsche impact

Moest je vroeger je zonden nog afkopen bij de katholieke kerk, dan kan je tegenwoordig ook bij Porsche terecht. Het Duitse merk geeft haar klanten de kans om uitgestoten CO2 "af te kopen" en zo vergiffenis te krijgen door Moeder Aarde. Hoe dat juist in zijn werk gaat?

Nee, niet elke sportwagenrijder heeft een dikker rode stift liggen om een streep te trekken door elke ecologische beslissing. Meer nog, met het beperkt aantal kilometers dat er vaak wordt gereden met een sportwagen is de CO2-voetafdruk vaak een stuk kleiner dan van een kleine ecologische hatchback met driecilinder die jaarlijks 20.000 kilometer af legt. En toch... toch kan het nog blijven knagen bij een sportwagenbezitter. Porsche heeft nu de oplossing; De aflating 2.0!

Iets specifieker gaat het over een applicatie van Porsche die "Porsche Impact" heet en via enkele van je ingevoerde gegevens je ecologische voetafdruk bepaalt. Daarna stelt de app voor om je schuld af te kopen door een één van de meewerkende ecologische projecten financieel te steunen. Het gaat dan over projecten die ontbossing tegen gaan, bedreigde diersoorten beschermen of investeren in groene energie. De applicatie zal eerst gelanceerd worden in Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk, België volgt wat later.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws