Lidl-lader raakt ingesloten op parking gesloten winkel

Opvallende gebeurtenis onder de EV-laders. Een man raakte ingesloten op de parking van de supermarkt terwijl hij zijn wagen liet laden.

De ongelukkige, Guillaume uit Lodelinsart vertelde aan Sudinfo dat hij vrijdagavond rond 19u30 aan de winkel toe kwam. Het is bekend dat klanten met een elektrische wagen die mogen opladen aan een laadpaal op de parking tijdens hun bezoek aan de winkel. De 33-jarige man maakte daar handig gebruik van en ging winkelen.

alles toe

Bij zijn terugkomst aan de auto bleek die nog niet volledig te zijn opgeladen. Volgens de man ging hij in zijn auto zitten wachten. Hij sloeg echter geen oog op de omgeving of het uur en toen hij dat uiteindelijk wel deed, bleek het al 20u30. De winkel was gesloten en zo was ook de parking, met gesloten poorten.

reddende engel

Eerst probeerde hij nog contact op te nemen met de winkelketen maar toen dat niet lukte, belde hij de politie. Die zei hem zijn wagen te laten staan en over het hek te klimmen maar dat weigerde Guillaume. Hij bracht nog liever de nacht in zijn Tesla door. Rond 1u 's nachts kon de man dan toch vertrekken, toen een vrachtwagen de winkel kwam bevoorraden en de poort opende.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Peter Mortier 08:27
afbeelding van Peter Mortier

Ik stond vorige zaterdag te laden aan de Lidl van Lichtervelde. Omdat het nog wat even ging duren, deed ik een wandelingetje. Plots kreeg ik een melding op mijn app dat er een storing was en de auto gestopt was met laden. Toen ik keek op de app tijdens het terug wandelen bleek de paal plots defect. Eens ter plaatse was de poort dicht en kon niemand meer bereikt worden. Zelfs de helpdesk van Lidl (telefoon nummer gevonden via de QR code op de paal) wou me niet helpen of een nummer doorgeven. Na de politie gebeld te hebben en 2 uur gewacht te hebben op antwoord zeiden ze dat zij ook de politie kon niet kon helpen. Tijdens het wax-chten even op de app verder wat onderzoek gedaan.. en bleek dat alle Lidle filialen met een poort (die ik opzocht in de omtrek) hun laadpalen als defect markeert terwijl ze toch op de app als openbaar aangegeven staan en dit 24 u per dag. Is het niet zo dat ze daarvoor een pak subsidies krijgen van Europa in het kader van het Laadpaal project??? Op die manier gaan we er niet geraken denk ik dan... wordt er weer iets goed gedaan om elektrische wagen te gaan ondersteunen, vinden bedrijven weer een achterpoortje om het uit te melken... Arm België...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws