Zo berekent Skoda je laadvolume

Dat niet alle automerken het zo nauw nemen met het invullen van de beschikbare laadruimte, bleek onlangs uit een onderzoek. Maar bij Skoda tellen ze wel zodanig dat de laadruimte van jouw Superb écht wel de grootste is.

Hoe bereken je eigenlijk laadvolume? Want reken je dat kleine bakje links onder ook mee? En wat met dat stukje ruit dat inspringt. Om de totale laadruimte zo precies mogelijk te berekenen hebben ze bij Skoda een hoop puzzelstukjes, zodat ze wat ze met de computer berekenen ook kunnen nameten.

spelen met blokjes

Die blokjes komen overeen met een laadvolume van 1 liter. Ze stapelen de blokjes zodanig dat ze zoveel mogelijk ruimte beslaan. Toch zijn er ook regels over de hoogte van het stapelen bijvoorbeeld. Er zit namelijk een verschil in rekenen voor wie tot net onder de hoedenplank laadt en wie toch tot aan de bovenkant van de achterbankleuning volduwt. Dezelfde voorschriften laten ook toe om aparte bagageruimten zoals die onder de verstelbare laadvloer mee te nemen. Ook de opbergvakken in de deuren worden in de telling meegenomen.

Maar er zijn nog meer richtlijnen. Zo kan men de losse onderdelen verwijderen uit de wagen, al wil Skoda zelf liever een meer realistische blik op het laadvolume. Wel geven ze toe dat ze de ruimte die ontstaat bij het neerklappen van de achterbank ook meerekenen. Ook schuiven ze de voorste zetels naar voren voor een optimalisatie van het laadruim, al moet een testpop voorkomen dat er een verkeerde en dus onrealistische zitpositie wordt uitgelokt.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws