BMW i4 draadloos updaten? Niet op een heuvel!

BMW I4 update helling

In het rijtje "brandstof voor mensen die vroeger alles beter vonden": De BMW i4 kan geen draadloze update uitvoeren wanneer hij op een steile helling staat. Tot die eigenaardige constatatie kwam een Britse eigenares... tot groot jolijt van het internet.

Steeds meer auto's worden uitgerust met de mogelijkheid om draadloze updates uit te voeren. Een ideale manier om auto's steeds up to date te houden en om snel serieuze updates door te kunnen voeren op softwarevlak. Dat die draadloze updates soms voor eigenaardige omstandigheden zorgen is geen uitzondering. Vraag het Tesla maar. Toch komt de laatste eigenaardigheid uit het kamp van BMW.

Typisch Duits

Een Britse eigenares van een BMW i4 kreeg namelijk de kans om haar elektrische auto draadloos up te daten. Eén klein probleem echter; de auto stond op dat moment op een helling en weigerde de update uit te voeren. Straffer nog, de i4 gaf zelf aan om de auto eerste op een vlakke ondergrond te parkeren. De toekomst... is nu.

Hoewel het voer was voor gelach op sociale media, is BMW's beslissing eigenlijk niet zo gek. Het Duitse merk wil namelijk te alle tijden vermijden dat er door software iets fout zou kunnen gaan. Beeld je even in dat je auto op een helling staat en dat door een softwarefout de automatische parkeerrem wordt uitgeschakeld en de versnellingsbak in neutraal wordt gezet. Die kans is, uiteraard, kleiner dan dat Poetin een vredeskrans op zijn hoofd zou dragen. Maar je kent de Duitsers natuurlijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws