Zo bouw je een Kia EV6 GT met 350.000 Lego-blokjes [VIDEO]

Kia EV6 GT Lego 2023

Kia heeft zijn pronkstuk klaar voor de Milan Design Week. Ze noemen het bouwwerk ‘Brick to the Future’, en het is een levensgrote EV6 GT uit maar liefst 350.000 Lego-blokjes. Krijg je al zin om zelf aan de slag te gaan, dan hebben we goed nieuws: Kia is zo vriendelijk om te tonen hoe ze hem gebouwd hebben.

Auto’s worden steeds duurder, en elektrische auto’s al helemaal. Kijk maar naar de Kia EV6: dat model krijg je niet mee naar huis voor minder dan 51.390 euro en voor de GT-topversie betaal je zelfs minstens 73.890 euro. Maar wat als je toch echt zo’n EV6 GT op je oprit wil hebben? Dan kan je altijd overwegen om er zelf eentje te bouwen uit Lego…

800 uurtjes werk

Dat is precies wat Kia gedaan heeft, al deden ze dat niet zozeer om kosten te besparen. Zo zal de Lego-EV6 deel gaan uitmaken van Kia’s stand op de Milan Design Week, die volgende week plaatsvindt in — wat dacht je — Milaan. De constructeur schakelde dan ook het Italiaanse BrickVision in om het sculptuur te bouwen, en die deden er gedurende vier maanden zo’n 800 uren over. Het filmpje hieronder toont hun vooruitgang, al geven ze die gelukkig wel in versnelde vorm weer.

Het eindresultaat is een levensgrote EV6 GT uit ongeveer 350.000 Lego-steentjes, en de ontwikkelaars hebben de creatie zelfs werkende verlichting gegeven. Dat is echter het enige dat er functioneel aan is, dus verwacht niet dat dit gevaarte — zoals de echte EV6 GT — heelhuids naar de 100 km/u sprint in 3,5 seconden. Dergelijke Lego-auto’s zijn trouwens helemaal in: Ford bouwde al een F150 Lightning uit blokjes, Honda gaf ons een Civic Type R, Lamborghini boog zich over de Sian en Bugatti plaatste een Lego-Chiron op de baan… Letterlijk, want die laatste kon wel rijden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws