Platform SL en SLK als basis voor toekomstige Aston Martins?

mercedes sl 2014

De liefde tussen Aston Martin en Mercedes wordt alsmaar groter. Nadat Mercedes een percentage in het Britse bedrijf nam - en nadien liet uitschijnen het helemaal te willen opkopen - komen nu de geruchten boven water dat het nieuwe platform van Mercedes wel eens gedeeld zou kunnen worden met Aston Martin.

De geruchten tussen beide merken rond het delen van een platform zijn niet nieuw. Sinds 2009 al wordt er gedacht dat Mercedes haar platform van de GL zou lenen aan Aston Martin voor het bouwen van hun SUV. Voorlopig nog zonder resultaat.

Vandaag komen er verhalen boven water die suggereren dat Mercedes haar nieuw MSA-platform zou kunnen uitlenen aan Aston Martin. Bij Mercedes zal dat ultramodern en modulair platform dienen voor de SLK en SL.

Ook de Aston Martin SUV zou ondertussen een nieuw platform kunnen krijgen, namelijk dat van het X167 model (de GL-vervanger die er in 2018 aankomt).

Heel voor de hand liggend blijkt het allemaal niet te zijn. Een interne bron bij Mercedes gaf al aan dat "Dieter (Zetsche) is quite chuffed about the Aston thing and he is willing to let them in on X167," maar “money, however, is a big issue. Aston’s £500 million four-year investment plan is just not enough when you need to renew your entire model range and think about adding an SUV.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws