Nieuwe Opel Frontera geprijsd: dit kost de ruime (elektrische) crossover (2024)

Opel Frontera prijs 2024

De Opel Frontera is terug, maar misschien niet zoals je hem verwacht had. In de plaats van een ongelikte offroader is de nieuwe Frontera een ruime zevenzitter met zowaar de keuze uit mildhybride en elektrische aandrijflijnen. Bovendien belooft hij ook budgetvriendelijk te zijn, maar hoe budgetvriendelijk precies?

Zeg opa’s Opel Crossland maar vaarwel, want de Duitsers hebben hun vervanger klaar. Die grijpt terug naar een naam uit vervlogen tijden: Frontera. Dat was in de 90’s eigenlijk een Isuzu met Opel-logo’s, maar deze keer gooien de Duitsers het over een andere boeg. Zo zijn ze niet meer gaan spieken bij de Japanners voor een basis, maar wel bij de Fransen want deze nieuwe Frontera deelt zijn genen met de Citroën C3 Aircross… Maar of dat een probleem hoeft te zijn?

Zevenzitter volgt

Welnee want die Citroën C3 Aircross is best betaalbaar, en dat is deze Frontera dus ook. Zo zet Opel zijn nieuwe crossover in de catalogus vanaf 24.250 euro en voor dat geld beschikt die over een 1.2-liter driecilinder benzinemotor met mildhybridehulp. Standaard hoest die 100 pk op maar tel je 26.050 euro neer, dan krijg je een vermogen van 136 pk uit dezelfde aandrijflijn. In beide gevallen krijg je standaard een zeventraps automaat mee en over standaarduitrusting gesproken: voor dat geld steekt je Frontera in het ‘Edition’-uitrustingsniveau. Dat houdt het best simpel met bijvoorbeeld een smartphonehouder in de plaats van een infotainentscherm en vijf zitplaatsen, want voor de zevenzitsoptie moet je bijbetalen… Al verklapt Opel nog niet hoeveel.

Opel Frontera prijs 2024

Naast die mildhybride varianten is de Frontera er ook als Frontera Electric — jawel: een zuiver elektrische variant. Die krijg je mee vanaf je met 28.990 euro komt opdagen en dan krijg je een 44 kWh-accu, goed voor een rijbereik tot 305 kilometer. Later volgt er een ‘Long Range’-model waar je dan de kaap van de 400 kilometer mee moet kunnen overschrijden. Wat die dan gaat kosten, weten we nog niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws