Citroën C3 Aircross kent zijn prijs: Vanaf 25.850 euro (maar wat kost de ë-C3 Aircross?)

Citroen C3 Aircross 2024 prijzen belgie elektrisch

Met de ë-C3 hatchback heeft Citroën één van de goedkoopste EV's op de markt (test HIERZO. Wat als je echter meer ruimte nodig hebt? Wel, dan is er de ë-C3 Aircross! Die heeft nu zijn prijs gekregen - ook als benzineversie - en daarbij hebben we meteen minder goed nieuws...

Stellantis is op een missie, want het wil auto's daadwerkelijk terug betaalbaar maken, zonder dat ze daarvoor uit China hoeven te komen. Met die kanttekening dat "betaalbaar" tegenwoordig een relatief begrip is geworden. Met een basisprijs van net geen 15.000 euro voor de nieuwe C3 en 23.000 euro voor de elektrische ë-C3 is het merk alvast goed op weg. Ook het ruimere broertje kent nu zijn prijs.

Zeven zitplaatsen... of stekker

De Citroën C3 Aircross zet zich meteen in de markt als een ruime gezinscrossover. Extra onderstreept door het feit dat je 'm optioneel met zeven zitplaatsen kan krijgen. De 4,39 meter lange Fransoos kost in de basis 25.850 euro. Dan krijg je een 100 pk sterke 1.2-liter driepitter met turbo voorin op benzinekracht. Mag het wat meer zijn? Dan is er ook een volwaardige "Hybrid" die de 1.2-liter driecilinder koppelt aan een elektromotor van 28 pk die vervat zit in de automaat. Daardoor krijg je een systeemvermogen van 136 pk en een CO2-uitstoot van 124 g/km.

Citroen C3 Aircross 2024 prijzen belgie elektrisch

Heb je jouw zinnen gezet op de elektrische variant? Dan moet je minstens 27.390 euro ophoesten voor de ë-C3 Aircross. Dat is - gezien de riante binnenruimte en koffer van 460 liter - eigenlijk een koopje. Wees er wel van bewust dat je A) deze versie niet kan krijgen met zeven zitplaatsen en B) dat hij momenteel nog gebruik maakt van een elektromotor op de vooras van 113 pk en relatief kleine accu van 44 kWh (LFP). In 2025 komt er nog een "Long Range" uitvoering waardoor je op papier 400 km ver geraakt.

Citroen C3 Aircross 2024 prijzen belgie elektrisch

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws