De lak van deze Porsche 911 kost bijna een hele Porsche 911

Porsche 911 Urban Bamboo Chromaflair 2024

Een Porsche is altijd een beetje speciaal maar wil je zeker zijn dat de jouwe nog net wat specialer is, dan kan je bij hun Sonderwunsch-afdeling terecht. Dat gebeurde met deze 911 Turbo S, die er voorzien werd van bijna 50 personalisaties… Waaronder de duurste lak die je in Stuttgart kan krijgen.

Om te snappen dat Porsche van kleur houdt, hoef je maar eens in de optielijst van het gemiddelde model te kijken. Zo kan je er bijvoorbeeld kiezen uit een aanbod van meer dan 160 historische Porsche-tinten, waar dan je zo’n 11.000 euro voor over moet hebben. Is dat nog niet genoeg, dan laat hun Paint-to-Sample-programma je ook toe om je nieuwe Porsche in ronduit elke technisch haalbare kleur — of die nu van een melkkarton of van je favoriete broeksriem komt — te draperen. Daarvoor betaal je dan wel een heftige 25.000 euro… Maar het kan natuurlijk nog heftiger.

Vijf lagen en een streep, aub

Porsche heeft namelijk wat beelden gedeeld van het nieuwste projectje van zijn Sonderwunsch-afdeling — vrij vertaald als make-a-wish, maar dan voor de superrijken. De superrijke in kwestie koos voor een 911 Turbo S, meteen al de krachtigste motorisatie die je voor de 911 kan krijgen. Die werd vervolgens overgoten met een waslijst van bijna 50 personalisaties. Binnenin vallen bijvoorbeeld de drie tinten leer en de open stiksels op terwijl de velgen in carrosseriekleur meegespoten werden, maar die carrosseriekleur is waar het hier écht om draait.

Porsche 911 Urban Bamboo Chromaflair 2024

Deze Porsche steekt namelijk in het ‘Urban Bamboo’, waarmee hij wil verwijzen naar een exemplaar van de 959 die de voorloper van Porsches Sonderwunsch-afdeling in de jaren ’80 samenstelde. Die lak is in dit geval echter voorzien van — en nu komt het — ‘Chromaflair’-effect. Dat wil zeggen dat hij bestaat uit maar liefst vijf lagen, waarvan de bovenste laag voorzien is van piepkleine schilfertjes om afhankelijk van de lichtinval een andere tint op je netvlies te toveren. Naast dit ‘Urban Bamboo’ biedt Porsche zo nog vier andere ‘Chromaflair’-kleuren aan en stuk voor stuk kosten ze om en bij de 100.000 euro. Tel je daar dan de handmatig aangebrachte, driekleurige streep bij op en je kan er wel van uitgaan dat de lak van deze Porsche 911 bijna even veel kost als… een hele basis-Porsche 911.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws