Volkswagen Golf R 400 zou in productie gaan

vw-golf-r400-03

Begin dit jaar stelde Volkswagen een Golf op testosteron voor in Beijing. De Volkswagen Golf R 400 was toen een prestigeproject, maar niet veel later kwam de vraag of hij ook in productie zou gaan. Vandaag zegt Britse pers te bevestiging de hebben gekregen dat hij wel degelijk in productie zal gaan.

Als ze in Wolfsburg effectief groen licht gegeven hebben voor de productie van de Golf R 400, dan hebben de Golf-fans al weer iets om naar uit te kijken. Een lezer van Autofans wist ons toen al te vertellen dat hij werd gecontacteerd met de vraag of hij zulk exemplaar zou willen kopen. We hadden vorige maand opnieuw contact met hem en hij weet nog van niets - Nog geen verdere update, blijven hoopvol wachten!

Power

Onder de kap schuilt dezelfde motor als in de Audi TT Quattro Sport concept, goed voor dik 400 pk - 180 pk meer dan de Golf GTI. Dankzij de vierwielaandrijving trekt deze very-hot-hatch de sprint naar 100 km/u in 3.9 seconden, mede dankzij zijn relatief lage gewicht van 1.420 kg.

Kunde

Komt meteen de vraag naar boven of de Golf al die power wel aan kan. In mei schreven we nog dat de komst van deze wagen zou afhangen van de versnellingsbak, de standaard 6-traps DSG zou niet overweg kunnen met zoveel power. De oplossing zou een DSG zijn met tien verzetten, of die er effectief komt in de R 400 is nog even de vraag.

Naast de extra power worden de ophanging en remmen stevig opgewaardeerd voor het extra vermogen. Visueel wordt het agressief en opzichtig, dat hoort nu eenmaal bij dit type over-the-top modellen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws