Wat?! Volgende Mercedes-AMG A 45 krijgt 1.6-liter benzine

mercedes-amg-a-45-4matic-2015_02

AMG-baas, Tobias Moers, heeft te kennen gegeven dat de viercilinder in de A 45 op zijn performancelimiet zit. Geen vrees echter, want AMG werkt samen met het F1 team aan vervanging voor het 381 pk sterke blok. Die vervanging kan wel eens 1.6-liter groot zijn.

Terwijl verschillende tuners meer dan 400 pk weten te puren uit de 2.0-liter viercilinder turbobenzine van AMG, vindt Tobias Moers, hoofd van AMG, dat ze aan de limiet zitten met de 'standaard' 381 pk. In een interview met Australische media wist Moers te zeggen dat de turbotechnologie van het blok op z'n limiet zit. Meer nog, de eerder geteste elektrische turbo's brachten zo'n kleine vermogenswinst op dat het niet de moeite was om daar in te investeren.

Kleiner = krachtiger

Geen vrees echter, want AMG werkt samen met 'Mercedes-AMG High Performance Powertrains' aan een nieuw blok. Dat team staat nu ook al in voor de hybride 1.6-liter V6 die wordt gebruikt in de Formule 1. Volgens Moers is de hoofdreden waarom ze samen werken met het F1-team het feit dat ze de ERS- en KERS-technologie meesteren (systemen die energie opslaan om daarna terug te gebruiken). Er bestaat dus een kans dat de volgende A-Klasse AMG een op die 1.6-liter V6 gebaseerde motor zal krijgen.

Lang wachten is het daar trouwens niet op, want tegen het einde van dit decennium moet de nieuwe generatie A 45 AMG (en zijn CLA/ GLA-broertjes) bij de dealer staan.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Sracerr 14:34
afbeelding van Sracerr

Het is (voor mij pers.)een foeilelijk ding en dat PK ver-spugen van Duitse fabrikanten vind ik zo sneu. Over het onderhoud en duurzaamheid hoor je (nog) niemand. de F1 hebben ze ook al definitief de nek omgedraaid, lijkt net op dat oersaaie DTM, geen bal aan. Tx Mercedes.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws