Ford gaat Focus naar US importeren vanuit China

ford-focus-michigan

Ford gaat de Amerikaanse versie niet importeren naar de VS vanuit Mexico, maar vanuit China. En dat komt niet door de op stapel staande muur.

Ford heeft eind vorig jaar de productie van wat modellen herschud en herschikt. De Focus loopt momenteel in Wayne, Michigan maar die productielijn heeft capaciteit nodig voor de Bronco en Ranger. Ford wilde de productie vanuit de VS verplaatsen naar Mexico, waar het een nieuwe fabriek met een bouwkost van om en bij de 1,6 miljard dollar wilde neerzetten. Die verplaatsing zou hen 500 miljoen dollar besparen aan productiekosten.

Maar Ford bouwt de Focus op dit moment ook al in China, voor lokale distributie. Als ze de productie van de Amerikaanse Focus naar daar verhuizen, zouden ze nog eens 500 miljoen dollar kunnen besparen op de volledige productie van het model.

zoals anderen

Het kan vreemd klinken dat een Amerikaans merk haar belangrijke modellen vanuit China naar de eigen markt importeert, maar Apple doet al jaren hetzelfde met de iPhone. General Motors bouwt de Cadillac CT6 ook in China en ook Volvo importeert tegenwoordig modellen vanuit China naar de Amerikaanse markt.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie