Ford B-Max moet plaats ruimen voor EcoSport

ford-b-max-ecosport_01

Het einde van de B-Max is in zicht, want halverwege september zal Ford stilletjes de stekker uit de minivolume trekken, om plaats vrij te maken voor de fabricage van de EcoSport. Dat blijkt alvast uit Roemeense bronnen.

Waarom we die bronnen serieus nemen? Omdat Ford eerder al te kennen gaf de EcoSport te gaan bouwen in de ex-Daewoo-fabriek in Craiova, Roemenië. De B-Max zou er echter voor zo weinig productie zorgen dat de fabriek helemaal wordt omgebouwd tot EcoSport-fabriek. Al schroeft Ford er ook nog de 1-liter EcoBoost in elkaar. De ommezwaai zou alvast zorgen voor enkele honderden nieuwe werkkrachten.

Dat Ford in alle stilte de stekker uit de B-Max trekt is geen verrassing, want de minivolume kon nooit de potten breken die het daarvoor had klaar gezet. Zo was het niet uitzonderlijk dat de productie enkele dagen werd stilgezet door een gebrek aan vraag. Tussen 2012 en 2014 gebeurd dat maar liefst drie keer. Waardoor het wel duidelijk is dat Ford de vraag veel hoger had ingeschat. Zonde eigenlijk, want op zich was de B-Max een doordachte MPV. Echter ontbrak 'ie 'crossover'-looks om klanten te trekken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws