Opnieuw wrevel: Porsche wil geld van Audi

porsche_panamera_diesel_4

Porsche is niet opgezet met hun aandeel in de dieselgate-affaire. En daarom willen ze centen zien van Audi voor de geleden schade. Veel centen.

Maar liefst 200 miljoen euro wil Porsche van Audi voor de schade die ze leden door de dieselgate-schandalen. Terwijl we Porsche eigenlijk hadden moeten beboeten toen ze een diesel lanceerden in hun modellen, willen de sportwagenmannen dat bedrag nu terugvorderen van Audi. Porsche maakt namelijk gebruik van de 3.0 V6 diesel van Audi-makelij. Bij onderzoek door Porsche zelf werd daar destijds ook sjoemelsoftware in teruggevonden. Dat had als gevolg dat Porsche 22.000 voertuigen terugriep.

Het bedrag dat Porsche wil zou de kost van de aanpassingen, de gerechtskosten en de kosten om klanten te informeren omvatten. Officieel werd nog niets bevestigd, al heeft het Duitse weekblad Bild wel bronnen die beweren dat al een claim werd uitgestuurd.

uitgesteld

De nieuwe Cayenne krijgt voorlopig geen dieselmotor. Porsche wacht met de lancering daarvan tot de commotie rond het dieselschandaal wat verder gaan liggen is. Door het lekken van zulke claim zal dat natuurlijk weer even iets langer duren.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws