Plant Volvo met XC100 Recharge een elektrische SUV-coupé?

Volvo XC100 Recharge 2023 elektrische SUV coupé

Wanneer Volvo over twee jaar de derde generatie van de XC90 voorstelt, wil het toegeven aan de SUV-coupé-mode. De Zweedse interpretatie daarvan zou XC100 Recharge heten en volledig elektrisch zijn.

De XC90 luidde in 2015 een ommekeer in bij Volvo, zowel op vlak van design als qua verkoopssucces. Over twee jaar moet de intussen alweer derde generatie van de grote SUV op de markt verschijnen. Die zou ook de volgende generatie van Volvo’s Scalable Product Architecture als platform krijgen. Dat SPA2-platform is niet alleen volop voorzien voor autonoom rijden op niveau 3, maar ook op elektrisch rijden.

Bij wijze van stijloefening en image builder plant Volvo in 2023 een SUV-coupé op basis van de nieuwe XC90, zo zegt de geruchtenmolen. Die krijgt voorlopig de benaming XC100 mee, en wordt een vierzitter met sterk aflopende daklijn en meer uitgesproken designelementen. Hoewel de XC90 waarop hij gebaseerd is milde en plug-inhybride aandrijflijnen krijgt én een volledig elektrische versie, zou de XC100 als Recharge door het leven gaan. Uitsluitend als elektrisch model dus.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws