Is Stellantis-fusie de doodsteek voor Chrysler?

Sinds begin dit jaar staat Stellantis voor het hand-in-hand lopen van de autoconcerns PSA en FCA. Peugeot, Citroën en Opel gekoppeld aan Fiat en Chrysler, om het eenvoudig te zeggen. Die laatste zou wel eens het vijfde wiel aan de wagen kunnen worden.

Nu de merkengroep een heel voetbalteam plus reserven aan automerken groepeert, laat de financiële afdeling haar blik eens dwalen over de verschillende merken van de groep. Daarbij vallen twee merken heel erg op. Lancia is een rustig kabbelend beekje dat alleen in Italië nog de Ypsilon en de Voyager verkoopt. Chrysler is enkel nog actief in de USA en de verkoopcijfers van het merk zijn niet al te best.

cijferschrappen

Het lijkt er dan ook op dat de discussie over welke economische beslissingen moeten genomen worden nu de grote groepen samen gaan vooral over Chrysler zal gaan draaien. Fiat, Citroën en Opel vormen een basis voor de groep. Het zijn merken die wel moeite hebben o zich te profileren en rendabel te zijn, terwijl Peugeot het net goed doet in Europa. Ook Dodge en RAM hebben hun eigen segment waarin ze het vrij goed doen. Zelfs Maserati en Alfa Romeo worden gezien als luxeproducten, al zouden die wel snel naar hybride en elektrische modellen moeten overschakelen willen ze economisch rendabel blijven.

stellantis logo

Wat er dan met Chrysler moet gaan gebeuren, is nog onduidelijk. Stellantis zou het merk op z'n Amerikaans kunnen laten uitdoven, zoals eerder al met andere merken gebeurde. Of het merk kan weer doorverkocht worden. Dat zou dan al de zoveelste verkoop zijn van Chrysler, een merk dat toch als een icoon in de autogeschiedenis staat.

chrysler town & country
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 3 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
4g63' 10:46
afbeelding van 4g63'

Terug officieel samenwerken met mitsubishi ipv bijv platformen te delen.
Hadden hun alliantie, nu gezien, in de jaren 90(?) nooit mogen stoppen.

Waxweazel 12:50
afbeelding van Waxweazel

Nu Mitsubishi in de groep Renault-Nisssan zit zullen ze nooit meer een alliantie aangaan met Chrysler. Integendeel zelfs.
Een Amerikaanse concurrent voor Nissan die verdwijnt. Dat zullen ze enkel maar toejuichen denk ik.

Sven 16:01
afbeelding van Sven

Het merk zou wel een mooie houvast zijn voor merken die voet aan de grond willen krijgen in Amerika. En vorig jaar nog flirtten beide groepen met elkaar. Ik geloof niet dat Chrysler aan een Chinese geïnteresseerde verkocht zou worden, dan laten ze het merk nog liever leegbloeden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws