NedCar mag Mini's gaan bouwen

nedcar mini

Goed nieuws voor onze noorderburen, na bang afwachten volgt nu eindelijk het officieel bericht: NedCar mag Mini's gaan bouwen.

Sinds de start in 1967 zijn ruim 4,6 miljoen auto’s (DAF, Volvo, Smart en Mitsubishi) in Born gebouwd. In 2001 werd NedCar een 100% dochtermaatschappij van Mitsubishi Motors Corporation. Begin februari 2012 maakte Mitsubishi bekend per eind 2012 te stoppen met de productie in Born. Daardoor vreesden 1.500 mensen prompt voor hun job.

Mitsubishi had tot vandaag dus de aandelen binnen NedCar, maar op 14 december worden die overgedragen aan VDL. Per 1 januari 2013 wordt het bedrijf een onafhankelijke autoproducent en zal die onder de naam VDL Nedcar in opdracht van derden auto’s gaan produceren. In eerste instantie voor Mini dus.

Gelukkig zijn alle 1.500 medewerkers er nu zeker van dat er opnieuw brood op tafel zal komen, of toch voor zeven jaar. Het effectief bouwen van Mini's gebeurd vanaf medio 2014, een jaar later moeten alle werknemers opnieuw aan de slag zijn. Tot die dag zullen alle werknemers allicht een pak cursussen mogen studeren en bijscholing moeten volgen.

Eind goed al goed dus. Er gaan een paar mensen goed slapen vannacht, lijkt ons.

Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Yvesw 21:39
afbeelding van Yvesw

+1 voor de foto!

Pieter A. 21:41
afbeelding van Pieter A.

Jup. Resultaat van een 1-jarige photoshop cursus. Heb er erg veel bijgeleerd.

Yvesw 21:46
afbeelding van Yvesw

Ik zei je nog dat Yannick niet de beste leerkracht was :p

O.T.: Ik ben blij voor NedCar! Zeker omdat er nog 374 varianten van de Mini op de planning staan. Werkzekerheid, euhm, verzekerd!

duckje 18:54
afbeelding van duckje

374, zo weinig? :-P

misschien dat ze vanwege die 374 nieuwe varianten juist een nieuwe fabriek nodig hadden.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws