Russische hybride wagen uitgesteld tot 2015

ë-mobile

Rusland, het land met de meeste dronken AMG rijders per inwoner is ook milieubewust. Het merk ë-AUTO - spreek uit als: Yo-auto, geen mop - stelt hun wagen, de ë-mobile, uit tot 2015.

Andrey Biryukov, voorzitter van ë-AUTO meldt met trots dat het testen van de elektrische transmissie voltooid is. Nu moet het bedrijf beslissen welk model ze eerst gaan uit brengen. In hun plannen zit een coupé, een hatchback en een mini-van.

De eerste prototypes van de ë-mobile zagen het levenslicht op de 2011 Frankfurt Motor Show. Het concept dat daar gepresenteerd werd was totaal van de pot gerukt. Zo heeft het deuren die via het dak naar buiten komen (dixit: die gigantische spoiler achteraan als de deuren open zijn).

ë-mobile

Eens gesloten nemen zo ook veel zijdelings zicht af. Alhoewel Russen niet al te begaan zijn met de anderen op de baan is de kans dat deze wagen daadwerkelijk zo in productie komt zeer klein.

ë-mobile

Voor de Russische constructeur moet de ë-mobile een echte wagen zijn voor het volk. De wagen kan zowel op benzine als op methaan rijden. De range van de wagen zou zo'n 400km moeten zijn.
De prijs zou rond de 7 à 8.000 euro moeten liggen.

Het blijft allemaal nogal vaag rond de Russische wagen, maar misschien zien we hem volgend jaar wel ergens op een salon opduiken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws