Voor de bezorgde ouders: ORIGOSafe

Origosafe

Is het al 1 april? Mijn laatste kijk op de kalender informeerde me toch van niet. Het bedrijfje Origo stelt het product ORIGOSafe voor. Een toestel dat je verbiedt om de wagen te starten zonder dat je er je gsm in steekt. Op die manier willen ze een halt toeroepen aan sms'en en bellen in de wagen.

Het - hoe kan het ook anders - Amerikaanse product is vooral bedoelt voor bezorgde ouders of fleet managers. Het toestel wordt geïnstalleerd in de middenconsole en wordt gelinkt aan de elektronica van de wagen. Als je de wagen wilt starten moet je eerst je gsm in het toestel steken. Tijdens het rijden laadt het toestel de gsm op en kan je nog bellen via Bluetooth - wat nog altijd gevaarlijk is.

Tijdens het rijden kan je de gsm wel verwijderen zonder dat de wagen zal stoppen. Achteraf verbiedt de wagen je wel - als straf - om nog te vertrekken. Enkel de eigenaar van de wagen (ouders, of fleet manager) kan het systeem terug ontgrendelen.

Hoewel dit systeem geweldig is om jongeren te laten stoppen met Facetweeteren in de wagen via hun gsm, blijven er toch enkele vraagtekens bengelen. Wat als je geen gsm (bij) hebt? Of wat als je gsm gestolen is? Of wat als je geen iPhoniaans toestel hebt (wat blijkbaar de norm is voor de ORIGOSafe).

Een recente studie door de American Automobile Association wees uit dat zeven van de tien chauffeurs toegeeft dat ze sms'en tijdens het rijden. Dit verhoogt trouwens 23,2 maal de kans op een ongeval.

De ORIGOSafe kost zo'n 279 dollar plus installatie.

Geweldig systeem of rommel? Ons lijkt een stevige portie gezond verstand meer dan genoeg. Al heeft al meermaals gebleken dat ze daar in de U.S of A niet meer zo sterk in zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Dequal 23:29
afbeelding van Dequal

Past mijn Nokia 3310?

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws