Volvo S60 Polestar in productie... in Australië

volvo s60 polestar production

De Volvo S60 Polestar werd vorig jaar gelanceerd als concept. Vandaag wordt bekend gemaakt dat die in beperkte productie gaat, voorlopig enkel in Australië.

Volgens de berichten is Australië de testmarkt voor de haalbaarheid van deze Volvo S60 Polestar. Als de Aussies voldoende interesse hebben, dan zal de Polestar variant ook in de andere werelddelen beschikbaar worden.

Voor wie de S60 Polestar geen belletje doet rinkelen, het is de über Volvo dankzij de Volvo's tuningafdeling Polestar. Onder de kap schuilt het zescilinder blok (T6) met 508 pk en 575 Nm. De sprint naar 100 km/u trekt hij in 3,9 seconden, de topsnelheid ligt op 300 km/u.

Wij hopen alvast dat de Australiërs was gezond verstand hebben. Hoewel. De eerste S60 Polestar zou voor 300.000 dollar verkocht zijn, geen wisselgeld dus.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Dequal 14:16
afbeelding van Dequal

Absurd veel geld wel voor een 'Volvo'...

Dequal 21:40
afbeelding van Dequal

Aja daarmee. Dan valt dat nog mee zelfs denk ik. Benieuwd wel, want ben alvast fan!

Kristof 08:26
afbeelding van Kristof

Ik denk dat Australie een goede testmarkt is. Woon nu al 2j in Sydney en het verschil met Europa (en dan vooral Belgie) is enorm. In Belgie koopt men een Golf 1.6 BlueMotion, een BMW 116D, 318 enzovoort; maar hier is het aantal Golf R, 135i, M3, ... haast niet bij te houden. Een heel andere mentaliteit dan bij ons. Wij vinden die S60 Polestar 'cool' en 'de max', maar wie in Belgie (met een normaal loon) koopt zulk een wagen? Maar hier, waar de gemiddelde Holden een V6 of V8 heeft, past het perfect!

Yvesw 12:48
afbeelding van Yvesw

Ik ben jaloers op jou Kristof. Australië lijkt me het laatste land waar de autocultuur nog "echt" bestaat. Dikke motoren overal en je kan nog knutselen aan je eigen voertuig zonder dat vadertje staat met een hamer op je budget komt slaan.

O.T.: Breng het model ineens maar naar Europa ook :-p

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws