Ook Renault en Nissan hebben hun modulair platform

Renault-Nissan CMF-platform

We hadden al het MQB-platform bij de Volkswagen-group en het EMP2-platform van PSA. Nu kunnen we ook het CMP-platform bij in het boekje schrijven, dat is de afkorting die Renault en Nissan geven aan hun Common Module Family, hun eigen moduleerbaar platform.

Meer en meer constructeurs zoeken een oplossing om de kosten voor ontwikkeling en productie naar beneden te krijgen. Het moduleerbare platform is daar een goede oplossing voor aangezien het ingenieurs toelaat om modellen uit verschillende klassen op één basis te plaatsen. Bij Renault-Nissan is dat niet anders. Zij komen met het CMF-platform. Het is een mix van de verschillende grote onderdelen als motor, dashboard-elementen, achterzijde en elektrische onderdelen.

Renault-Nissan CMF-platform

De nieuwe Nissan Qashqai en X-Trail zijn de eersten die van het nieuwe platfom gebruik zullen maken, later dit jaar. Renault zal het platform volgend jaar gebruiken voor de opvolgers van Espace, Scénic en Laguna. Kostenbesparing is er dus, de groep rekent op een vermindering van de ontwikkelingskosten van 30 à 40 procent en de kosten voor de onderdelen zouden met 20 à 30 procent zakken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws