Ford elektrificeert Focus, vanaf 39.990 euro

ford-focus-electric-belgie-39990-euro

Vrijdag prijzendag, zo lijkt het wel. Want ook Ford heeft een prijs bij, die voor de Focus Electric meerbepaald.

Voor 39.990 euro staat hij te wachten op een eigenaar bij de dealers. Dat zijn niet de eerste de beste, want slechts drie Belgische dealers zijn gecertifieerd om de wagen te mogen verdelen en onderhouden. Het gaat om concessiehouders in Antwerpen (Deurne), Brussel (Schaarbeek) en Kuurne. De Focus Electric is de eerste volledig elektrische wagen die in Duitsland van de band rol op een volumeproductielijn. Hij wordt geproduceerd in het Duitse Saarlouis.

ford-focus-electric-belgie-39990-euro

De elektrische Ford beschikt over 107 kW (142 pk) en wordt in de catalogus gezet als 'EcoBoost Edition'. Cruise control, Keyless entry & start, airco in twee zones en een premium Sony multimediasysteem behoren tot de standaarduitrusting. Daarnaast krijg je ook vijf jaar garantie op wagen en accu. Opties zijn er ook, zo is er metaalkleur (400 euro, of 600 euro voor 'Burnished Glow'), kan je kiezen voor parkeerhulp achteraan, getinte ruiten achteraan of manueel verstelbare lendensteun op de voorzetels.

ford-focus-electric-belgie-39990-euro
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 4 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Glenn 17:41
afbeelding van Glenn

40000 euro voor een focus ...
Dat is toch wel de schaamte voorbij.

Kevin 09:38
afbeelding van Kevin

Maar hij rijd wel zalig ;) Het was voor mij een eerste maal elektrisch rijden. =)

buyck 11:50
afbeelding van buyck

Nog even geduld en de prijzen zakken richting 29-30 000 euro. Ik zie dat binnen een goed jaar gebeuren hoor. Ik vind het moedig dat de fabrikanten de omslag willen maken. Elektrische voertuigen zijn nog heel recent. Binnen 5 jaar is dit een volwassen markt met lage prijzen. Dus dat is zeker niet meer veraf. Vijf jaar geleden was er zo goed als geen enkele elektrische wagen te verkrijgen. Nu heb je al Tesla (wel te duur voor de meesten), BMW, Renault, Nissan, Ford enz... Bovendien verbeterd de batterij-technologie razendsnel qua oplaadtijd en actieradius.

Overstyns Johan 12:32
afbeelding van Overstyns Johan

Mijn auto is versleten, ik zou graag op een elektrische auto overschakelen, het moet een Ford zijn, ik rij met niets anders, ik ben een Ford freakje, maar de prijs.... ja, die is nog te hoog. Ik hoop dat mijn Fordje het nog even kan uithouden, tot de prijs naar mijn normen haalbaar is.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws