Audi RS5 TDI is BMW M50d rivaal

audi-rs5-tdi_01

In Ingolstadt zijn ze jaloers op het succes van de M50d-reeks uit München. Daarom zijn ze bij Audi naarstig aan het werken om met een concurrent op de proppen te komen. Ook met dieselkracht, maar wel met een elektrische turbo.

Audi's conceptmodel is klaar en de eerste gelukkigen - veelal Duitse journalisten - mochten al een ritje doen met de RS5 TDI. Onder de kap van de coupé schuilt de bekende 3.0 TDI met twee turbo's die hulp krijgt van een e-turbo. Het resultaat? 385 pk en 750 Nm. Niet toevallig cijfers die respectievelijk net 4 pk en 10 Nm hoger liggen dan de M50d-motoren van BMW.

E-POWER

In 0,2 seconden weet de elektrische turbo op te zwellen tot 72.000 omwentelingen per minuut. Daardoor zou een turbogat bijna onbestaande zijn. Dat vertaalt zich ook in sprintcijfers. De RS5 TDI zou in zijn huidige configuratie amper 4 seconden nodig hebben om naar de honderd te snellen. Ter vergelijking, de benzineslurpende RS5 heeft er 4,5 seconden voor nodig. Hoezo diesels zijn niet sportief?

audi-rs5-tdi_01

In juli zal Audi de wagen officieel voorstellen tijdens een event waar 25 jaar TDI-power centraal staat. Wordt vervolgd.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie