McLaren P1 GTR Concept is braver dan we dachten

mclaren-p1-gtr-concept_01

'Braaf' is natuurlijk een understatement vanjewelste als je over de hypercar van McLaren spreekt. Toch oogt de circuitvariant daarvan niet zo extreem als een Ferrari FXX.

Klanten vroegen erom, het Britse merk levert. Het team van McLaren Special Operations (MSO) maakte van de P1 een trackspeeltje voor de superrijken en doopte hem tot P1 GTR. Een vette knipoog naar de befaamde F1 GTR van weleer.

Harder, luider, zaliger

Diens spirituele opvolger - deze P1 GTR dus - krijgt dezelfde grijs/ oranje kleurstelling en een meer aerodynamische styling. Denk dan aan een stevigere splitter vooraan, extra koelsleuven en een joekel van een vaste spoiler achterop. Aandachtstrekker (waarvan we het geluid nu al van willen horen) moet wel de herwerkte open uitlaatlijn zijn. Hemelse klanken zijn nu al gegarandeerd.

mclaren-p1-gtr-concept_01

Tenslotte nam de spoorbreedte vooraan toe met 80 mm en werd het geheel waanzinnig dicht bij Moeder Aarde gezet. De hoogte van de ophanging is daarbij niet meer verstelbaar. Op het bandendepartement werd een setje van Pirelli slicks gekozen.

Net zoals een F1-wagen

Hoever de onderhuidse veranderingen gaan is nog niet geweten. Wel zal het motorgeheel dat bestaat uit een 3.8-liter V8 twinturbo gekoppeld aan een elektromotor nu 1.000 pk leveren en krijgt de P1 GTR een DRS-systeem (Drag Reduction System). Dankzij het setje batterijen is er trouwens ook een systeem dat toelaat om tijdelijk over wat meer oomph te beschikken. Een soort van push-to-pass-systeem.

mclaren-p1-gtr-concept_01

Ooit eentje spotten? Dat wordt moeilijk. Klanten mogen, net zoals bij de Ferrari FXX, maar een paar keer per jaar met het ding het circuit op. Al krijgen ze daarnaast toegang tot de McLaren simulator en staat er een team tot hun beschikking. Hoeveel dit alles uiteindelijk kost is niet geweten, al spreken de meeste bronnen van een stevige 2,5 miljoen euro.

mclaren-p1-gtr-concept_01

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 15:29
afbeelding van Quin

Blijf het altijd een vreemd gedacht vinden: een supercar kopen en er dan onder voorwaarden maar mogen mee rijden.

Als ik superrijk was, bouwde ik me wel zelf een circuit waar ik me kan amuseren :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws