GM bouwt 500 miljoenste auto

gm_500-million-vehicles-2015_1

Dat lees je alvast goed, een half miljard auto's werden door GM op deze wereld gezet sinds het begin van de constructeur in 1908. Dat betekent één GM per 14,4 aardbewoners, of 4.672.897 stuks per jaar.

Zo'n fenomenaal productiegetal wordt natuurlijk niet gevierd met handjeklap en een foto bij een speciaal uitgekozen exemplaar op de band. Ze hielden een heuse bijeenkomst van prominenten, waar GM CEO Mary Barra en Amerikaans GM-leider Alan Batey aanwezig waren. Bij zo'n viering hoort natuurlijk wat geschiedenis, zo verwees Mary Barra naar de innovaties van de groep, waaronder de eerste V8-motor, de eerste automatische versnellingsbak, de eerste crash test dummies en de eerste airbags in een productiewagen.

Voor de gelegenheid werd ook oorlogsveteraan Trent Brining opgetrommeld, hij vocht mee in de Irak-oorlogen en werd daarvoor gewaardeerd met het Purple Heart, en ze overhandigden hem de sleutels van een Chevrolet Malibu.

toch handgeklap

Ook in Europa werd gevierd, dat gebeurde in de Opel-fabriek van Rüsselsheim, waar een trouwe klant een Zafira Tourer cadeau kreeg. Ze mocht de sleutel van de wagen afhalen aan het einde van de band bij Opel CEO Dr. Karl-Thomas Neumann. Bij Opel werden sinds de start van de productie 68 miljoen voertuigen gebouwd sinds de oprichting in 1898, al werd het merk pas in de GM-groep opgenomen in 1929.

gm_500-million-vehicles-2015
Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
badm!ke 23:30
afbeelding van badm!ke

Blij dat er bij mij nooit zo'n onding uit de GM-stal op de oprit heeft gestaan.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws