Eerste openbaar waterstof-tankstation staat op Toyota-terrein

air-liquide-waterstof-tankstation-toyota-1

Air Liquide is gestart met de bouw van het allereerste publieke tankstation voor waterstof in België. Tegen midden 2016 moet het eerste waterstoftankstation operationeel zijn.

Het is niet toevallig dat het tankstation zich op de terreinen van Toyota in Zaventem bevindt. Toyota stelde onlangs haar Mirai waterstofauto voor, een resultaat van jarenlange ontwikkeling. In de buurt heeft Toyota haar testcentrum en het Japanse merk stelt het terrein voor het tankstation gedurende 20 jaar gratis ter beschikking.

De bouw van het tankstation gebeurt in het kader van het SWARM-project, waarbij steun werd verkregen van de European Fuel Cells and Hydrogen-Joint Undertaking, een publiek-private samenwerking rond de ontwikkeling van waterstoftoepassingen. Air Liquide bouwde eerder al een 75-tal waterstof-tankstations in Duitsland, Denemarken en Frankrijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Sven 22:41
afbeelding van Sven

Dat klopt, maar bij de ene gaat het om vloeibare waterstof, de andere in gasvorm. De techniek bij BMW was anders dan diegene die Toyota - en Hyundai ook - nu gebruikt.

We hebben die opmerking eerder al eens gekregen. Dat kan je hier bekijken.

rejhons 13:47
afbeelding van rejhons

wat kost 1 kg h2 tanken ?

Yvesw 15:05
afbeelding van Yvesw

10 euro als ik het goed voor de geest haal.

Sven 23:42
afbeelding van Sven

Inderdaad, aan de pomp in Zaventem staat het aan 9,99 euro per kilogram. Al gaat dat eerder om een overeenkomst binnen Europa dan om een realistische prijs. Er worden ook (bijna) geen accijnzen op geheven. Binnenkort meer in onze test met de Toyota Mirai.

Ron4u 08:32
afbeelding van Ron4u

Uitgebreide test van de mirai! Kijk er naar uit

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws