Dit is Audi's eerste 3D geprinte wagen

audi-3d-printed-auto-union-2015_01

Al beschik je best niet over té lange benen. Want Audi zette de printer op schaal 1/2de bij het afdrukken van deze Auto Union Typ C replica.

3D printen in de auto-industrie is niets nieuw. Op grote schaal wordt het nog echter niet toegepast. Audi - en bij uitbreiding heel de Volkswagen Groep -, is volop bezig met het experimenteren met de technologie. Hun doel? 3D-metaalprinters op grote schaal gebruiken in de productie van seriewagens. Momenteel slagen ze er alvast in om een replica af te drukken van een 1936 Auto Union Typ C op schaal 1:2.

Nu, buiten dat het er geinig uitziet om een Duitse - en daardoor dus waarschijnlijk humorloze - ingenieur in een soort van speelgoedautootje te zien zitten, betekent dit wel dat Audi de technologie stilaan aan het meesteren is. Zo pocht het merk dat het momenteel metalen en aluminium stukken kan printen die tot 240 mm lang/breed en 200 mm hoog zijn. Nu ze toch even geen auto's meer mogen verkopen, kunnen ze zich misschien richten op de markt van loopwagentjes?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws