Volgende Mercedes E kan autonoom inhalen

mercedes-movie-chase

Genoten van de beelden van het interieur van de komende E-Klasse? Dan heeft Mercedes nog wat nieuws voor je. Want de volgende E-Klasse kan zelf inhalen, zonder dat jij moet gokken op het juiste gaatje om in te voegen op het tweede vak van de snelweg.

Of ze daarmee de linksrijders een halt toeroepen, willen we niet gezegd hebben. Mercedes zelf zegt dat de Active Lane Change Assist, zoals het systeem genoemd wordt, bijdraagt tot een veiliger inhaalmanoeuvre, aangezien de bestuurder zich op het verkeer en omgeving kan concentreren.

Het systeem treedt in actie wanneer de bestuurder de richtingaanwijzer langer dan twee seconden inschakelt. Dan stuurt de auto autonoom in de gewenste baan, maar doet dat pas als het geen andere voertuigen detecteert in de 'safe zone". Mercedes gebruikt voor het systeem ook de afstandsradar en een camera, die de ruimte voor de wagen in het oog houden, de multi-mode radarsensoren checken zijdelings en achteraan.

Volgens Mercedes gebeurt 15 procent van de ongelukken op Duitse wegen met twee voertuigen die dezelfde kant oprijden. Eén vijfde van die ongelukken gebeurt tijdens het inhalen. Active Lane Change Assist komt er nu op aanvulling van Blind Spot Assist uit 2007, uitgebreid tot Active Blind Spot Assist in 2010. Active Lane Change Assist is al goedgekeurd door het Kraftfahrbundesamt, Mercedes is nu volop bezig om een goedkeuring te krijgen voor heel Europa.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws