Officieel: Mercedes-AMG E 43 4MATIC gaat Audi S6 achterna (2016)

mercedes-amg-e-43-2016_01

Het AMG-gamma is duchtig aan het groeien bij Mercedes. Tot op zo'n punt dat Mercedes twee varianten per model gaat aanbieden. De bekende over the top producten en een iets meer sensibele variant. Deze E 43 is die tweede, al beschikt 'ie nog steeds over een V6 met 396 pk.

De S-Modellen van Audi achterna, daar houdt Mercedes zich tegenwoordig mee bezig. Even heel kort met het uitvinden van de 450 Sport-reeks, ondertussen krijgen die modellen hun onderkomen gewoon bij Mercedes-AMG. Het resultaat is dus dat je bij de E-Klasse zal kunnen kiezen uit de E 43 en de E 63. Beginnen doen ze bij Mercedes met die eerste.

Visueel vooral een E-Klasse met AMG-pakket. Want enkel de vier einddempers achteraan geven zijn potentiële kracht vrij. Die kracht komt van een biturbo 3.0 V6 met 396 pk en 520 Nm koppel. Genoeg om de E in 4,5 seconden naar de honderd te laten snellen dankzij de 4Matic-vierwielaandrijving en de 9-traps automaat. Niet toevallig even snel als de Audi S6. Begin je de rode draad al te voelen?

mercedes-amg-e-43-2016

Mechanisch geniet de onder handen genomen E-Klasse van een sportophanging, AMG's laatste generatie AIR BODY CONTROL, adaptieve dempers en het nodige gebrul uit de uitlaat. Vanaf deze zomer te bestellen bij je plaatselijke Mercedes-dealer.

mercedes-amg-e-43-2016

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Sebastien 13:34
afbeelding van Sebastien

Ligt het aan mij, of is Mercedes AMG echt saai geworden...

Jos D. 11:40
afbeelding van Jos D.

Is AMG ooit anders geweest ?
Behalve veel pk's uit een motor halen en wat opsmuk, breken ze doorgaans geen potten op vlak van wegligging. Denk dat een Alpine BMW van een heel ander kaliber is.

Techno Patat 13:21
afbeelding van Techno Patat

De laatste 2 generaties E63 AMG haalden het in vergelijkende tests het nogtands allebei van de M5 van de toenmalige generatie net door zijn sublieme handeling.

De AMG GTS is rijders auto van het jaar van veel magazine's door zijn handeling en doordat hij met enkel awd geregeld sneller is dan vergelijkbare AWD modellen.m

De A45 werd bij lancering geprezen als AMG die Audi eens toont wat ze al die jaren al verkeerd doen met hun Quattro...

Moet ik blijven doorgaan of snap je het beeld? Jij bent vermoed ik ook nog zo ene die denkt dat Alfa's in de brochure al staan te roesten?

Evo x 19:15
afbeelding van Evo x

Alfa's niet alleen, Mercedes ook. Laatste Mercedes die z'n naam waard is, is gemaakt in 1995. Dat beweer ik niet alleen, mensen uit atelier Mercedes ook. Wat de laatste jaren met motoren van BMW gebeurd 's ook niet echt bmw waardig, maar die blijven wel centjes steken in hun koetswerk. Tijdje geleden gaf je meer geld aan 'n Audi, Merc of BMW maar kreeg je daar iets voor in de plaats. Als je nu spontaan goeie 40d euro geeft en diene staat daar na 8j te roesten, 'k weet ni ze.

DEE TEE FOUT 13:12
afbeelding van DEE TEE FOUT

... wat de laatste jaren met motoren van BMW gebeurT ...

Evo x 19:33
afbeelding van Evo x

Afwerkingskwaliteit en design in/ext toppie, maar zorg er dan voor dat je elektrische ramen simpelweg altijd hun werk doen, dat indien je wil meedoen met de nieuwste elektronica je die dan ook zelf test tot het uiterste, verbeteringen aanbrengt en ze dan pas assembleerd.

DEE TEE FOUT 13:13
afbeelding van DEE TEE FOUT

... en ze dan pas assembleerT ...

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws