Officieel: Porsche Macan aan de viercilinder (2016)

porsche-macan-20_01

Na een tijdlang bij de dealer te staan als S, GTS, Turbo en diesel, krijgt de Macan nu ook een ultieme instapbenzine. Eentje die zich beroept op vier cilinders en 252 pk.

Het zat er al even aan te komen, viercilinders bij Porsche. Hoewel de 718 Boxster zich nog beroept op een boxermotor gaat de Macan gewoonweg aan de vier-in-lijn. Een tweeliterblok dat we al kennen van pakweg de Golf GTI, al ligt de compressieverhouding bij Porsche net iets anders. Samen met nog andere kleine aanpassingen goed voor een totaalvermogen van 252 pk en 370 Nm koppel vanaf 1.600 opm.

Cijfers die de Macan in 6,5 seconden naar de honderd stouwen om door te 'viercilinderen' tot 229 km/u. Ongeveer vergelijkbare prestaties die je bij de Macan S Diesel krijgt. Uiterlijk herken je de Macan (zonder achtervoegsel) alvast aan de twee einddempers.

porsche-macan-20

Wat je moet neerleggen voor zo'n instap-Macan? Minimaal 58.080 euro. Waarmee hij dik 5.000 euro goedkoper is dan de Macan S met V6. Waardoor we zeker zijn dat ze hiermee klanten over de streep kunnen trekken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Feyaerts Jean 17:31
afbeelding van Feyaerts Jean

2 liter moter van audi die meer olie verbruikt als benzine past echt niet in een porsche.

Ben 12:46
afbeelding van Ben

Domme man!!!

Anon 17:13
afbeelding van Anon

Tja, is dan ook geen Porsche, gewoon een Volkswagen met Porsche logo

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws