Chrysler moet 1.300 werknemers ontslaan - hoopt ze nieuwe job te kunnen aanbieden

chrysler200

Chrysler kondigde vandaag aan 1.300 werknemers in haar fabriek in Michigan te moeten ontslaan. Ze hopen alle werknemers wel een andere job te kunnen aanbieden binnen de groep.

De Amerikaanse consument koopt steeds minder sedans, ten voordele van grotere crossovers, pick-ups en SUV's. En die trend zullen ze bij FCA geweten hebben, de groep boven onder andere Chrysler.

Het gaat er bij Chrysler zelfs dermate rampzalig aan toe dat het vandaag aankondigde 1.300 werknemers te zullen moeten ontslaan, dat is het grootste ontslag bij een autoconstructeur sinds de financiële crisis in 2008. De ontslagen zijn arbeiders die te werk gesteld waren in de fabriek in Michigan. Daar bouwden ze aan de Chrysler 200 die, braaf gezegd, niet echt van grond kwam. De verkoopcijfers van het model daalden afgelopen jaar met 63%.

FCA hoopt alle werknemers een nieuw job te kunnen aanbieden binnen het bedrijf, meer specifiek in de productie van de SUV's en pickups, waar de vraag blijft groeien. Het is alleen niet duidelijk of er plek is voor 1.300 nieuwe werkkrachten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws