BierBelgië: 1 op 5 Belgen dronken achter het stuur

dronkenbelg

Drinken en rijden, het blijft een Belgische problematiek, dat blijkt uit een onderzoek van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV). Wat bleek daaruit? De voorbije maanden zat achttien procent van de ondervraagden wel eens dronken achte het stuur. Of ruwweg één op vijf.

Maar liefst zeventien landen werkten mee aan de European Survey of Road users' safety Attitudes (ESRA) van het BIVV. Daarin werd onderzocht hoe bestuurders in verschillende landen denken over verschillende thema's. Op het vlak van drinken en rijden scoort België geen hoogvlieger. Zo geeft 18 procent van de ondervraagde Belgen toe dat het de voorbije maanden wel eens dronken achter het stuur kroop.

Enkel Frankrijk doet het daarbij slechter. Want daar kruipt 22 procent wel eens dronken achter het stuur. Ter vergelijking; in Nederland gaat het maar over 6 procent terwijl er in Zweden maar 2 procent te kennen gaf al eens dronken te rijden. Hoewel we slecht scoren is evenwel 83 procent van de ondervraagden Belgen voor een nultolerantie bij beginnende chauffeurs.

Bekijk de interessante resultaten van het BIVV hier.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws