Unimog voortaan ook als trein

mercedes-unimog-railroad_01

UNIversal MOtor Gerät, een term die je bij de Mercedes Unimog best letterlijk kan nemen. Want het ding is even multi-inzetbaar als een Zwitsers zakmes. Voortaan kan je er ook duizend ton mee trekken/duwen... op sporen.

De G-Klasse mag dan wel misschien de grootste coolheidsfactor hebben bij Mercedes, de Unimog staat daar toch net een stapje boven. Want de 'universele motor machine' heeft voor elke job wel een gepaste uitvoering. Voor de boer om de hoek, brandweer in de stad en het leger in het bos. Voortaan kunnen ook de spoorwegen beroep doen op de mini-vrachtwagen. Mercedes stelde tijdens de InnnoTrans rail transport exposition in Duitsland deze U 423 voor.

Kenners van Unimogs zullen nu poneren dat er al een 'treinversie' van de Unimog bestond. Klopt. Maar deze herwerkte variant is weer een stevige stap verder. Zo heeft 'ie een ingebouwde branddetectie en blussysteem, waardoor hij ook tunnels door mag rijden. Daarnaast werd hij op orde gezet voor export naar Rusland en China. Aandrijving van dienst is een 5.1-liter viercilinder turbodiesel met 231 pk en 900 nm koppel. Topsnelheid... tja, 50 km/u. Al kan je weer wel duizend ton trekken met dit beest.

De Unimog, misschien wel het stoerste beest ooit gemaakt.

mercedes-unimog-railroad

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws