Ook productie Volkswagen Passat ligt stil

volkswagen-passat_us_01

Door een dispuut met toeleveranciers ziet de Volkswagen Group zich genoodzaakt om de productie - in sommige gevallen - te staken tot maar liefst volgende week donderdag. Grote slachtoffers zijn naast de Golf ook de Passat en de werknemers natuurlijk.

De Volkswagen Group eist de perfectie van haar leveranciers, wat de druk natuurlijk torenhoog legt. Mix daarbij nog eens de staalharde onderhandelingstechnieken van VW en het was maar een kwestie van tijd voor de toeleveranciers er genoeg van zouden hebben. Een stevig dispuut zorgt er nu voor dat de productie van Golf en Passat vertraging oploopt tot volgende week donderdag. Waardoor maar liefst 20.000 arbeiders verdeeld over 6 fabrieken technisch werkloos zijn.

Volkswagen laat er alvast geen gras over groeien en gaat vandaag terug in gesprek met de toeleveranciers om tot een oplossing te komen. Een stok hebben de leveranciers alvast achter de deur, want zo'n productiestop kost Volkswagen honderden miljoenen per week. Geld dat ze best goed kunnen gebruiken met Dieselgate nog vers in het geheugen...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws