Officieel: Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupé krijgt tijgerkracht

mercedes-amg-glc-43-coupe_01

Bij Mercedes zijn ze er een wedstrijd van aan het maken om zo lang mogelijke namen te verzinnen. Gelukkig gaan die inktvreters wel gepaard met sterke prestaties. Zo ook bij deze Mercedes-AMG GLC 43 AMG Coupé, met 367 pk op de vier wielen.

De tijden dat Merc één of twee AMG's in de rangen had staan liggen ver achter ons, want de Duitsers maken nog net geen reiskoffers om er dan AMG-versies van te maken. De laatste in lijn is deze Mercedes-AMG GLC 43 4MATIC Coupé, het wat platgedouwen broertje van de GLC dat eerder dit jaar al dezelfde AMG-kuur kreeg.

Het resultaat is een crossover met opgepept bumperwerk, lagere rijhoogte en een biturbo 3-liter V6 in het vooronder. Goed voor 367 pk en 520 Nm koppel. Die kracht gaat via een 9-traps automaat naar de vier wielen. Waardoor een sprint naar de honderd alvast in 4.9 seconden moet kunnen worden afgelegd. De topsnelheid is dan weer even Duits als braadworst: 250 km/u.

mercedes-amg-glc-43-coupe

Gezwinde baksteen

Hoewel het gewicht van 1.780 kilogram geen pluimpje is proberen de jongens van AMG het beste te puren uit gegeven omstandigheden. Zo wordt de krachtverdeling van de vierwielaandrijving vooral naar de achterwielen verlegd (31:69) en beschikt de sportophanging over meerdere luchtkamers om rolneigingen tot een minimum te beperken.

mercedes-amg-glc-43-coupe

Klinkt dat allemaal nog niet straf genoeg? Dan moet je misschien wachten op de 63-uitvoering die naar alle waarschijnlijkheid ook op til staat. Deze 43 beleeft zijn wereldpremière op het autosalon van Parijs eind deze maand. Vanaf 6 oktober kan je er ééntje bestellen bij je lokale Mercedes-dealer.

Porsche-Centre-Antwerpen

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws