Bentley Flying Spur W12 S heeft meeste pk's die je vandaag online zal zien

bentley-flying-spur-w12-s_6

Bij Bentley zullen ze nog wat vrije tijd gehad hebben, waarbij de ingenieurs wat hebben zitten prutsen aan de W12 motor die de Bentley Flying Spur aandrijft. En plots waren daar een hele hoop extra pk's in de S-versie.

Al tonen we misschien wat weinig respect voor de ingenieurs als we het zo uitdrukken. Want de sedan krijgt de 635 pk niet zomaar, maar hoe ze precies aan die 10 extra pk komen is niet duidelijk. Een upgrade hier en een iets dikkere buis daar zullen wel hebben meegeholpen. Wel duidelijk zijn de prestaties. Een 0-100 in 4,5 seconden, een topsnelheid van 325 km/u. Niet slecht voor een zwaargewicht van meer dan 2 ton.

Niet alleen het vermogen werd aangedikt, ook de ophanging werd aangepast. Optioneel zijn er zelf carbonkeramische remmen te vinden op de Flying Spur W12 S. Uiterlijk werden ook wat dingen vernieuwd. Zo krijgt hij een donkere afwerking rond de grille en de koplampen. Achteraan is een diffusor geplaatst. Allemaal vrij discreet, maar wel herkenbaar voor de liefhebber. Vanbinnen herken je de wagen vooral aan de logo's in de hoofdsteunen, omdat Bentley het klassevolle karakter van de wagen wilde behouden.

De eerste W12 S'en worden tegen eind dit jaar geleverd aan de klanten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws