Officieel: Jeep punt Grand Cherokee bij (2016)

jeep-newgrandcherokee-2017-summit-1

Niet enkel de nieuwe Compass mag met alle aandacht gaan lopen vandaag, want moederkloek Jeep pakt vandaag eveneens uit met de opgefriste Grand Cherokee, ook al verschijnt hij pas in de lente van 2017 op onze markt.

Moest het je nog niet ter ore zijn gekomen, overmorgen opent het autosalon van Parijs haar deuren. Waardoor het alle hens aan dek is bij de constructeurs om nieuwtjes uit te sturen. Vooral bij Jeep lijken ze het vandaag druk te hebben. Want deze ochtend toonde het merk haar gloednieuwe Compass, nog net voor de middag krijgen we daar de opgefriste Grand Cherokee bij.

Die pakt visueel vooral uit met een meer sportievere snuit waarbij een tweede setje LED-dagrijverlichting present tekent. De Summit versie - de top zeg maar - voegt daaraan nog eens een setje 20-duims lichtmetalen velgen toe in gepolijst aluminium. Nog wat geld stuk te slaan? Dan kan je een lichtgrijs volnerflederinterieur krijgen. Harman Kardon zorgt dan weer voor een geluidsinstallatie van 825 watt verdeeld over negentien luidsprekers.

jeep-newgrandcherokee-2017-summit

Actieve Lane departure Warning, parkeerhulp, camera voor aanhangwagen zijn dan weer standaard op de Summit. Net zoals de vierwielaandrijving met elektronisch sperdifferentieel natuurlijk.

SRT blijft in de orderboeken

Zo'n Summit nog niet m'as-tu-vu genoeg? Dan heet Jeep nog de SRT-variant in de orderboeken staan. Met een 6.4-liter HEMI V8. Geef toe, veel Amerikaanser wordt het niet. Het blok is goed voor 468 pk en 624 Nm. Cijfers waarmee de Grand Cherokee onder de 5 seconden naar de honderd snelt.

jeep-newgrandcherokee-2017-srt

Net zoals de reguliere versie punt Jeep het uiterlijk van de SRT bij met een agressiever front. Gek genoeg moet je minder lang wachten op deze beul, want is de opgefriste Grand Cherokee pas beschikbaar in de lente van 2017, dan kan je de SRT verkrijgen vanaf januari 2017.

jeep-newgrandcherokee-2017-srt

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws