Officieel: Glickenhaus SCG003S gaat in productie (2016)

scg003s-glickenhaus_01

Excentrieke Amerikaan James Glickenhaus is eindelijk klaar met een straat-afgeleide van zijn SCG 003C racemachine. Die zal zijn debuut beleven op het autosalon van Genève volgend jaar en de snelste bochtenvreter op de markt zijn.

Wie Glickenhaus niet kent, de excentrieke Amerikaan - met cowboyhoed - stampte een eigen raceteam uit de grond om er voor te zorgen dat zijn eigen ontwikkelde racewagen (halvelings gebaseerd op gerief van Ferrari) in te kunnen zetten tijdens 24-uurs races. Een geslaagde missie natuurlijk. Al neemt Glickenhaus nu de volgende stap, want hij zal met zijn merk Scuderia Cameron Glickenhaus (vandaar ook die SCG) een productievariant voorstellen op het autosalon van Genève. Die SCG003S wordt een speeltje voor de rijken der aarde.

Al is dat prijskaartje van +1 miljoen euro vooral een gevolg van de technologie aan boord, want de SCG003S - we weten het, geen sexy naam - beschikt over een volledige koolstofvezel chassis waarin een 4.4-liter twinturbo V8 sluimert die goed moet zijn voor 750 paarden. De absurde carrosserie moet er dan weer voor zorgen dat dit de snelste productiewagen in de bochten wordt, met de mogelijkheid om meer dan 2G te weerstaan.

scg003s-glickenhaus

Manifattura Automobili Torino, een klein coachbild-bedrijf dat eerder alle andere voertuigen van Glickenhaus bouwde zal zich ontfermen over de productie. Koenigsegg krijgt er stilaan een excentriek broertje bij...

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Quin 16:57
afbeelding van Quin

Wat is die Glickenhaus toch een baas.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws