Waarom?! Ford haalt opgepepte Mustang Ecoboost niet naar ons

ford-mustang

Ford is klaar met een kit die de 2.3-liter viercilinder in de Mustang oppept naar 335 pk en 529 Nm. Vooral een stevige boost in koppel waardoor je wel eens sneller de bergpas op bent dan een V8-versie. Eén probleem... Ford gaat haar Performance Power Pack niet commercialiseren in België. Domper op de feestvreugde dus.

Kijk, dat we Shelby-derivaten met pk-brakende V8'en niet bij ons hoeven te verwachten, daar kunnen we ons bij neerleggen gezien de fiscaliteit. Maar wanneer Ford een powerpakket ontwikkeld voor haar viercilinder, dan hopen we stiekem toch op de oversteek naar België. No sigar voor het Performance Power Pack dat de Blauwe Ovaal ontwikkelde. En dat is zonde, doodzonde.

Vink je dat pakket in de US of A namelijk aan op je Mustang (net zoals je bij Porsche bijvoorbeeld het sports chrono package hebt), dan haalt Ford via een nieuwe luchtfilter en herschreven ECU de 317 pk en 434 Nm van je 2.3-liter viercilinder naar 335 pk en 529 Nm... mét garantie. Daardoor moet 'ie misschien op koppelvlak nog altijd 13 Nm's onderdoen ten opzichte van de V8, die curve loopt wel een stuk vlakker dankzij de turbo's in het viercilinderblok.

Nog een jaloersmakend feitje? In Amerika kost de kit amper 699 dollar. Of ongeveer hetgeen je hier stuk slaat op een ander lakkleurtje. Nee, soms is het leven niet eerlijk...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws