Aston Martin overweegt nieuwe V12 Vantage & bevestigt manuele V8

astonmartin-vantage-2017_10

'Technisch staat een nieuwe V12 Vantage alvast niets in de weg', aldus CEO Andy Palmer.

Met het eerste jaar productiecapaciteit reeds besproken en een wachtlijst voor het tweede heeft de nieuwe Aston Martin Vantage een sterke start genomen. Toch kijkt Aston CEO Andy Palmer reeds naar de toekomst. Hij bevestigt daarbij zijn voornemen om te blijven voorzien in een versie met handbak. Daarmee zijn de Britten stilaan de uitzondering in de allerhoogste sportwagenregionen.

Maar Palmer, die zelf ook vaak achter het stuur van zijn sport- en racewagens kruipt, noemt het een essentieel onderdeel voor elke zichzelf respecterende sportwagenbouwer. Of de handgeschakelde Vantage een versnellingsbak met zes of zeven versnellingen krijgt wou hij nog niet kwijt.

Op de vraag of we opnieuw een Vantage met V12-motor zullen zien is het antwoord tweeledig. Enerzijds zijn er geen technische belemmeringen om de bi-turbo V12 van de DB11 in de neus van de Vantage te lepelen. Met het installeren van de V12 werd immers rekening gehouden bij het ontwerp. Anderzijds zijn de Britten zijn er nog niet uit of al die extra kilo's in de neus de chassisbalans niet al te zeer zullen verstoren. Toch zijn er al prototypes van het model gespot waardoor de kans erg groot is dat de nieuwe versie er komt.

Het zijn momenteel drukke tijden bij Aston Martin. Na de lancering van de DB11, DB11 Convertible en nieuwe Vantage maken de Britten zich op voor een nieuwe DBS als vervanger voor de Vanquish, Vantage Roadster en DBX. Die laatste wordt een volledig elektrische SUV waar het merk naar eigen zeggen veel van verwacht.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws