Mercedes plaagt met opvolger CLA

mercedes-a-klasse-berline-teaser-2018_01

Nu de nieuwe A-Klasse hatchback stilaan onze wegen betreedt is het tijd voor zijn sedanbroertje. Die zal niet meer door het leven gaan als CLA, wel als A-Class Berline. Een auto die het kroontje op mag zetten als meest aerodynamische productiewagen ter wereld. Volgens Mercedes alvast.

De CLA Coupe en CLA Shooting Brake zijn dood. Opvolging, die komt - niet voor de Shooting Brake stationwagen - maar zal wel door het leven gaan als A-Klasse Berline. Een keuze om de sedan meer in lijn te brengen met de grotere broertjes C-Klasse Berline, E-Klasse Berline, etc. Om ons warm te maken voor de opvolger van die CLA zwiert Mercedes nu al een eerste berichtje onze mailbox binnen.

Het onderwerp daarin? Dat deze A-Klasse Berline de meest aerodynamische productiewagen op de planeet is, met een dragcoëfficiënt van 0.22. Daarmee doet hij het trouwens niet beter dan de huidige recordhouder. Want dat is de CLA met eveneens 0.22 Cd. Het record in handen houden dus. Belangrijker voor de (leasing)klant is natuurlijk dat de A Berline het nieuwe MBUX-systeem krijgt van Mercedes met 'Hey Mercedes' en een hoop andere experimentele technologie. Hoe 'ie er uit komt te zien kunnen we trouwens ook al zeggen, want begin dit jaar lanceerde Mercedes in China al de A-Klasse Sedan L. Snij daar enkele centimeters af en je krijgt de nieuwe A-Klasse Berline.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws