Lamborghini Aventador SVJ eist Nürburgring-kroon op

lamborghini-aventador-svj-2018-nurn

Gisteren maakte de Porsche 911 GT2 RS nog een uitstap naar Down Under om een nieuw circuitrecord binnen te halen. Het perfecte moment voor de Lamborghini Aventador SVJ om op Duits grondgebied een record neer te zetten. Waardoor de Italiaan officieel de snelste productiewagen over de Nürburgring is. Ja, wij worden er ook wat moe van.

Het paradepaardje van verscheiden sportwagenconstructeurs; Nürburgringtijden. Tot op zo'n punt dat we beginnen geloven dat merken auto's ontwikkelen specifiek om goed te doen op de 20 kilometer lange groene hel. Deze Lamborghini Aventador SVJ belooft er ook zo eentje te worden. Met zijn 770 pk moet het de strafste Aventador tot nog toe zijn, slimme aerodynamica moeten hem ook snel over het circuit gooien.

Dat deed 'ie ook, in handen van Marco Mapelli, want de SVJ wist een tijd neer te zetten van 6:44.95, net iets sneller dan het ronderecord van de Porsche 911 GT2 RS (6:47.3). Te weten; de Porsche stal eerder de kroon van de Lamborghini Huracan Performante (6:52.01). Benieuwd hoe lang het gaat duren voor een ander merk met een snellere tijd op de proppen komt. Gezien de huidige ratio hoeven we daar geen half jaar op te wachten...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws