Iraans bedrijf reïncarneert Lamborghini Murciélago SV... met V6

lamborghini replica

Een groep Iraanse ingenieurs heeft de mythische Lamborghini Murciélago SV terug laten herrijzen uit de dood na een project dat maar liefst 4 jaar in beslag nam. De replica, die ze trouwens echt willen verkopen, doet het met een V6 van Hyundai. Benieuwd wanneer Lamborghini dit feestje kort gaat sluiten...

Goede intenties maar misschien niet de beste keuze, zo kan je het project van bezieler Massoud Moradi samen vatten. Zijn idee was om een groep Iraanse ingenieurs de kans te geven om een sportwagen van de grond op te ontwikkelen. Om op die manier tonnen know-how op te doen. Moradi, blijkbaar een fan van Lamborghini, besloot daarop om ze niet zelf een sportwagen uit te laten vinden, wel om de ingenieurs een zo exact mogelijke replica van een Murciélage SV te laten bouwen.

Zo gezegd zo gedaan. En na vier jaar zweten, zwoegen en koolstofvezel plooien is het project klaar. Een replica die zo voor the real deal door kan gaan. Minus de krachtbron, want de 6,5-liter V12 met 670 pk vonden ze niet meteen tweedehands waardoor ze genoegen namen met een 3.8-liter V6 van Hyundai. Een blok dat we hier ooit kenden in de Hyundai Genesis.

Tot dus ver een mooi applaus en setje bloemen voor de ingenieurs. Alleen begint hierna het schoentje te knellen want Moradi heeft namelijk besloten om deze replica in productie te nemen. Zo hoopt hij jaarlijks 50 tot 100 exemplaren te kunnen bouwen voor geïnteresseerde klanten. Of hij enerzijds die klanten gaat vinden is nog maar de vraag, anderzijds kunnen we ons niet inbeelden dat Lamborghini dit project zo voorbij laat gaan. Misschien toch maar aan een eigen sportwagen beginnen bouwen, jongens?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Christof Beullens 23:17
afbeelding van Christof Beullens

Het waren toch Iranezen...geen Chinezen?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws