BMW 4 Reeks Gran Coupé reïncarneert als i4

bmw i4 teaser

En die "i" staat net zoals bij de i3 voor een compleet elektrisch model uiteraard. BMW laat de eerste info van de i4 vrij en spreekt over een elektrische vierdeurscoupé met een range van +600 kilometer.

Met een wirwar van modelbenamingen zal BMW de komende jaren elektrische auto's lanceren. Zo hebben we de i3 al, is de i8 eigenlijk een plug-inhybride en is de iX3 een elektrische variant van de al bestaande X3. Daar komt in de toekomst ook nog de iNEXT bij als vlaggenschip én deze i4. Volg je nog?

De i4 dan, de spirituele opvolger van de huidige 4 Reeks Gran Coupé die er hoogstwaarschijnlijk niet meer zal komen met een reguliere aandrijving. Anderzijds, met BMW weet je nooit! De i4 is momenteel op winterstage met iX3 en iNEXT en zoals het een goede influencer betaamt kan BMW het niet laten om wat gezellige kiekjes van het trio de wereld in te sturen.

bmw i4 teaser

De i4, die kan dankzij zijn potente elektromotoren in minder dan 4 seconden naar de honderd sprinten en moet dankzij een accupakket van zo'n 150 kWh een range voor kunnen leggen van +600 kilometer. Cijfers waarmee BMW alvast niet wil achterlopen op die andere elektrische sedan, Tesla Model 3. Al hangt veel natuurlijk af van het prijskaartje dat BMW uiteindelijk aan deze i4 zal hangen. Tegen 2021 zoemt hij alvast onze markt op.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Geo Bem 12:05
afbeelding van Geo Bem

Dat 150kW is een foutje. Gaat over het laadvermogen van de te gebruiken laadstations voor de iX3. Dat interpreteer ik toch zo uit onderstaande quote uit het engelstalig persbericht.

"With a range of over 400 kilometres* and the possibility to use DC charging stations with a capacity of 150 kW to charge its battery, the first all-electric SAV is ideally suitable for day-to-day use and long-distance travel."

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws